Een foutje is zo gemaakt. We zijn allemaal immers mensen. Soms kun je maar beter je fouten erkennen. Deze Britse man probeerde op een vrij creatieve manier toch zijn foutje te verbergen, met racestrepen zelfs. En nee, niet met het argument dat zijn auto nu eenmaal veel sneller was door de racestrepen en dat het onmacht was.

De man rijdt met zijn Ford Transit (foto hierboven is ter referentie) op een snelweg in Wales waar de snelheidslimiet op 100 km/u ligt. Het moment waarop de bus geflitst wordt, rijdt hij 119 km/u. Wanneer de boete bij de man binnenkomt, bedenkt hij een list om onder de boete uit te komen, zo meldt de Daily Post. Hij koop wat racestrepen en een sticker om op de kentekenplaat te plakken.

De racestrepen kunnen geen snelheidsboete voorkomen

Vervolgens plakt hij de stickers op zijn Transit, maakt wat foto’s van het resultaat en stuurt deze naar de politie. Met de foto’s beargumenteert hij dat de auto’s op de flitsfoto niet zijn Transit kan zijn, omdat zijn busje immers racestrepen heeft. Ook ontbreekt de GB-sticker op het kenteken bij de flitsfoto’s.

De zaak gaat naar de rechtbank en er wordt een onderzoek gestart waar meer dan 300 uur in gaat zitten. Deze boete kost de overheid aldaar waarschijnlijk meer dan hij heeft opgeleverd. Hoe dan ook, de onderzoekers zien dat de telefoon van de man op die dag verbindt met telefoonmasten in de buurt. Dat de man in de buurt was van de snelheidscontrole, is dus vastgesteld.

Nog steeds niet genoeg bewijs zeg je? De onderzoekers komen ook de bestelling tegen van de stickers. Nu kon de rechtbank er niet meer omheen; deze man is schuldig. Omdat hij expres de overheid voor de gek probeerde te houden, viel zijn straf hoog uit. De man kreeg uiteindelijk een boete van 500 pond (ongeveer 560 euro), een celstraf van vier maanden en moest zes maanden zijn rijbewijs inleveren.

Reacties

 • Stefaan heeft op 6 januari 2023 geschreven:

  Vraagje in welk jaar leef jij?? De verticale striping blauw politie rood rijkswacht is al enkele decennias geleden 🙂

  Reageer
 • Midway heeft op 31 december 2022 geschreven:

  Creatief, maar dom. Vind de celstraf wel bizar.

  Reageer
 • Marc heeft op 31 december 2022 geschreven:

  In België zou de man nog een extra boete krijgen. Het is wettelijk verboden om je wagen te voorzien van striping die te veel die van ordediensten benaderd.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)