Een bijzonder verhaal uit het Verenigd Koninkrijk. Forumgebruiker 2manycars (tja, het zit al in de naam) kocht een peperdure Ferrari 250 GTE om op te knappen en te verloten. De opbrengst moest naar een goed doel gaan om kinderen met kanker te helpen.

Tijdens het restauratieproces komt aan het licht dat hij een hersentumor had. Het project gaat op een laag pitje tot hij genezen is. Alles is weer goed en wel, maar dan doemt er een ander probleem op. De meneer heeft geen flauw benul meer waar hij de auto gestald heeft. In goede staat brengt het zeldzame model zo’n 500.000 euro op.

‘Ik had een hersentumor toen ik net aan de restauratie begon. Ik ben nu terug op Pistonheads [het forum, red.] na een stop van 2 jaar. Hoe dan ook: ik kan me het [de locatie van de auto, red.] niet herinneren omdat dat deel van m’n hersenen wazig is’, zegt de internetter. Ook werd hij vader in de tijd dat hij herstelde van de operatie. En dan verschuiven je prioriteiten ergens anders heen.

Uit het verhaal maken we dus op dat er al ergens een Ferrari 250 GTE al twee jaar op zijn eigenaar staat te wachten. Áls niemand misbruik maakte van de situatie en het ding al verkocht, tenminste. En zo jongetjes en meisjes, worden schuurvondsten geboren. De gebruikers van Reddit en Pistonheads zijn in ieder geval druk op zoek naar de Ferrari 250 GTE.

Oh, en wat betreft de kinderen: de goedzak heeft het goede doel op een andere manier geholpen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear