Als je op je 29e het bedrag van 54.000 euro bij elkaar hebt gespaard, dan heb je het keurig gedaan. Maar dan hebben we het wel over een spaarrekening, niet over een verzameling boetes. Een man uit Llanrumney in het Verenigd Koninkrijk wist in nog geen twee maanden tijd maar liefst 57 keer geflitst te worden door slechts vier flitspalen. Gemiddeld reed hij zo’n 70 km/u waar hij 50 km/u mocht.

Hij reed de 57 boetes tussen 19 februari en 14 april van dit jaar, zo meldt Wales Online. De recordboete was er eentje van 111 km/u en daarnaast reed hij nog één boete voor een rood verkeerslicht. De 29-jarige man beging alle overtredingen in zijn blauwe Volkswagen New Beetle, die ook nog eens onverzekerd bleek te zijn.

De rechter keurde de 54.000 euro aan boetes goed

Alle boetes werden naar het woonadres van de man gestuurd, maar die reageerde op geen enkele boete. Een rechter nam alle boetes onder de loep en besloot dat ze allemaal terecht waren. Het boetebedrag liep op tot in totaal omgerekend 54.000 euro plus de bestuurder is de komende drie jaar zijn rijbewijs kwijt. We zijn benieuwd of hij zich aan de rijontzegging houdt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear