In 2015 maakten we tijdens de autobeurs van Frankfurt kennis met een waterscooter van Mansory. Acht jaar later is de Duitse firma terug met een bijzonder versie van een brommer voor op het water. Mansory verbouwt een Seadoo GTX 300, voor de kenners, en geeft de waterscooter een nieuwe naam: de Marlin Jet 400.

De hele waterscooter heeft een nieuwe huid gekregen met afgrijselijk koolstofvezel en het zitgedeelte is nu gemaakt van zeewaterbestendig leer. Door de aanpassingen moet de Seadoo tien kilo lichter zijn, al denken we dat de schaamte die op je schouders rust tijdens het varen met dit ding, vele malen zwaarder weegt.

Topsnelheid van de Mansory waterscooter

Mansory gaat niet in op eventuele toevoegingen aan het vermogen voor de 1,6-liter Rotax-motor met supercharger. Wel zou je een ‘angstaanjagende’ topsnelheid kunnen halen van 132 km/u terwijl de snelheidsmeter op de GTX 300 gaat tot 116 km/u. Daar is dus wel iets aan de hand waar Mansory ons niet over wil vertellen.

Mansory Jet Ski Marlin Jet 400 Lamborghini Urus

Voel je je een ‘ambitieuze watersportliefhebber’? Dan is de Marlin Jet 400-waterscooter wat voor jou, aldus Mansory. 25 stuks worden ervan gebouwd en op iedere brommer voor op het water is er plek voor drie personen. Je mag zelf een kleurtje kiezen, dus het hoeft niet deze walgelijke lichtblauwe of gele kleur te zijn.

Ook kun je er een muziekje draaien, maar hoeveel merk je daarvan wanneer je met 130 km/u over de golven vliegt? Verder kun je ook in het donker varen dankzij led-koplampen. Als we de afbeeldingen geloven, kun je zelfs een bijpassende aanhanger bij je Mansory waterscooter krijgen met krankzinnige velgen. Doe dit alsjeblieft niet mensen. Informatie over de prijzen geeft Mansory niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear