Wat is er beter dan Mario Kart? Simpel: gratis Mario Kart. Aan het einde van deze maand komt Nintendo met een gratis versie van het populaire spel, voor de smartphone. Eindelijk hoef je dan geen Switch meer aan te schaffen of een van de neppe varianten te spelen op de Playstation.

Mario Kart Tour, zoals het spel heet, speel je net even wat anders. Je hoeft zelf geen gas te geven of te remmen, want dat gaat volledig automatisch. Alleen sturen en springen (en dus driften voor een boost) moet je zelf doen met je duim. Oh, en zo hier en daar een banaantje laten vallen of een schild afvuren. Je houdt het scherm verticaal.

Waarom is Mario Kart Tour gratis?

Uiteraard handelt Nintendo niet puur filantropisch. Diverse beta-testers melden dat je slechts een aantal gratis races per dag mag doen en dat je vervolgens moet betalen om meer te mogen racen. Dit systeem kan inmiddels al gesneuveld zijn. ook werd er gesproken over lootboxes – je koopt dan een soort digitale loten zonder dat je weet wat je wint. Uit de lootboxen komen andere karts, pakjes en vliegers.

Deze vorm van kansspelen is in België verboden en de game komt daar dan ook niet uit. Mario Kart Tour staat al in de App Store en Google Play. Je kunt het spel nog niet spelen, helaas. Daarvoor moet je wachten tot 25 september. Druk je op de knop bij Android, krijg je een pushmelding wanneer je mag downloaden en bij de App Store op de iPhone en iPad kun je ook alvast je interesse kenbaar maken.

Mario Kart Tour staat al in de App Store en Google Play

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie