Bestaan er mensen die niet van Mario Kart houden? Vast niet. Helaas bestaat er geen Mario Kart voor de PS4 of Xbox en waarschijnlijk gaat die er ook nooit komen. Om de pijn te verzachten, is er nu Team Sonic Racing – zie het als de Mario Kart voor de PlayStation, inclusief splitscreen-modus voor maximaal vier personen.

De moeiteloze genialiteit die Nintendo’s kartgame heeft, ontbreekt bij Team Sonic Racing, maar net als bij dat spel zijn er duizelingwekkende, kleurrijke achtbaan-circuits voor uren vindicatief rijplezier. Het spel biedt jou en je vrienden of familie gegarandeerd vele uren vermaak.

Wat Team Sonic Racing onderscheidt van andere games, is het eerste woordje in de titel. Je racet in een groep van drie en je moet elkaar helpen de finish te bereiken. Wanneer iedereen langs de geblokte vlag is gereden, worden de punten uitgedeeld en krijgt het team met de meeste punten de overwinning. Zie het als het constructeurskampioenschap in F1.

Perfect voor het hele gezin

Verder is Team Sonic Racing een kinder- en oudervriendelijk kartspel met slechts een paar echt noemenswaardige circuits. Je kunt de voertuigen iets aanpassen, maar dit doet weinig tijdens het racen zodra de power-ups tevoorschijn komen. Het verhaal in de solo-playermodus is zo meeslepend als een telefoonboek.

Heb je geen tweede, derde of zelfs vierde controller en ben je van plan om Team Sonic Racing in je eentje te spelen, dan zul je het spel over een tijd vergeten en ongeliefd onder een flinke laag stof terugvinden. Heb je een speelmaatje en toch geen Nintendo met Mario Kart, dan is het spel wel de moeite waard.

Oh, en nog één ding: als het talent van Sonic is om harder te rennen dan het licht, waarom heeft ie dan een kart nodig? We realiseren ons ook dat wanneer we ons dat soort dingen gaan afvragen, het waarschijnlijk tijd is om de controller neer te leggen en menselijk interactie op te zoeken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)