Ken je de Maserati Alfieri nog? Natuurlijk niet. Maserati onthulde de F-type-achtige al in 2014. De auto zit ergens in je schedel begraven onder vier jaar aan memes, fake news, vlog-onzin en berichten welk eten nu weer ziektes veroorzaakt.

Hoe dan ook, de Maserati Alfieri is terug! De V8 is in de buurt van een prullenbak geparkeerd en de auto wordt naar voren geschoven als speerpunt van Maserati’s elektrificatie. De Maserati Alfieri wordt het elektrische vlaggenschip van het merk.

De vierwielaangedreven en volledig elektrische Alfieri sprint in minder dan 2 seconden naar de 100 km/u. Dat is sneller dan de Tesla Roadster (2,1 s). De topsnelheid van de Alfieri is hoger dan 300 km/u. Bij de Roadster is het ‘sneller dan 400 km/u’.

Maserati Alfieri PHEV

Wil je toch een Maserati-brulletje? Dan biedt Maserati een biturbo V6-hybride. Dankzij een aluminium spaceframe weegt de Alfieri slechts 175 kilo meer dan een een reguliere benzineauto. De Alfieri komt als coupé en een cabriolet met softtop. Hopelijk zet het merk dit keer wel door met de prachtige coupé. Stel ons niet teleur, Maserati.

Reacties

  • Nick heeft op 2 juni 2018 geschreven:

    De Maserati ziet er sowieso veel beter uit dan welke Tesla ook.

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 1 juni 2018 geschreven:

    WOWWWW <3

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)