In oktober schoof Audi een Q7 3.0 TDI met 272 pk onder de voetballersbenen van Lionel Messi. Schijnbaar maakte de zeecontainer zijn Maserati GranTurismo MC Stradale overtollig. Een Duitse dealer heeft de matzwart gewrapte achtcilinder bemachtigd en wil er een mooie slaatje uit slaan.

De Maserati GranTurismo MC Stradale is 110 kilo lichter dan de S-versie. De achterbank lepelde men eruit, het bord spaghetti aan kabels werd afgeslankt, lichtere velgen aangeschroefd, aangepaste stoelen ingebouwd – de standaardkuur. De motor, een 4,7-liter V8 die oorspronkelijk van Ferrari afkomstig is, levert nu dus 450 pk. In 4,6 seconden zit je op 100 km/u. Een dikke bak met een leuke geschiedenis. Zo ver, zo goed.

Maar dan de prijs: die is een pittige 129.000 euro. Daarvan wil je toch jezelf in het gras laten vallen en een potje gaan liggen huilen? Wij vermoeden dat er zo’n 20.000 euro Messi-tax op zit. Voor een Opel Astra minder koop je een vergelijkbare Maserati GranTurismo MC Stradale in Nederland, mét Nederlands kenteken. De auto staat in het Duitse Eschborn met een Spaans kenteken: verwacht nog een flinke klap van de Nederlandse belastingdienst. Alleen voor groot fans van de overbetaalde (maar daarom niet minder geniale, zo zijn we ook wel weer) balletjestrapper dus.

Check de advertentie hier

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)