Hij zat er al tijden aan te komen (eigenlijk al sinds de onthulling van de concept Kubang in 2011), maar dit is 'm dan: de SUV van Maserati, de Levante.

De foto's die je nu ziet, zijn ook zo'n beetje het enige dat de Italianen hebben losgelaten, het overgrote deel van de technische informatie houden ze nog even bij zich tot de onthulling op de Salon van Genève. 

Of we 'm mooi vinden..? Tsja. Hij barst van de typische Maserati-trekjes (de drie luchtinlaatjes achter de wielkasten, de brede heupen, de grille, de lijnen in de motorkap), maar een gigantisch hebbenhebbenhebben-gevoel krijgen we vooralsnog niet echt van hem. Maar misschien is dit zo'n auto die je eerst in het echt moet hebben gezien of moet 'groeien' – zou ons niet verbazen.

Het enige dat Maserati verder laat weten is dat de Levante standaard zal beschikken over 'intelligente all-wheeldrive', luchtvering en instelbare dempers, en een speciaal voor de Levante ontwikkelde achttraps automaat. Er komen zowel benzines als diesels; dat zullen ongetwijfeld de motoren zijn die we kennen uit de Ghibli (biturbo drieliter V6 benzine met 330 pk en een drieliter V6 diesel met 275 pk).

Meer als de Levante zijn onthulling achter de rug heeft!
 

Reacties