Een tijdje terug plaagde Mazda ons nog met een donkere foto van de nieuwe Mazda CX-90 die door een tunnel rijdt. Helaas mocht wat Photoshop-magie niet baten en werden we niet veel wijzer van dat beeld. Wel wisten we toen al dat de CX-90, de sterkste straat-Mazda tot nu toe zou worden. Vandaag zien we de grote SUV met drie zitrijen voor het eerst.

De CX-90 is voornamelijk voor de Amerikaanse markt, dus je zult er hier niet snel eentje zien. Liefhebbers van grote Mazda’s moeten het in Europa doen met de CX-60 en de CX-80. Die nieuwe CX-60 krijgt een 3,0-liter zes-in-lijn motor, net iets kleiner dan de motor die in deze CX-90 ligt. Dat is een 3,3-liter zes-in-lijn turbomotor die samen met een 48-volt hybride systeem een vermogen heeft van 345 pk en 500 Nm.

De Mazda CX-90 e-Skyactiv

Je kunt ook kiezen voor een plug-in hybride. Die krijgt een 2,4-liter viercilinder motor. Beide versies worden vierwielaangedreven en hebben een automaat met acht versnellingen. Van binnen zou het niet langer zo moeten zijn dat degenen die het minst lief is geweest, naar de achterste zitrij wordt verwezen. Ook de derde rij bestaat nu uit drie stoelen waar omheen genoeg ruimte moet zijn volgens Mazda.

Naast deze CX-90 moeten in 2023 ook nieuwe versies van de CX-60, -70 en -80 komen. De CX-90 zou in de lente van dit jaar voor het eerst op de Amerikaanse wegen te zien moeten zijn. Wat men er in de Verenigde Staten voor moet betalen, is nog niet bekend. We kijken uit naar de bekendmakingen van de modellen die naar Europa komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear