De Roadster Coupé van de vorige generatie MX-5 keert niet terug, maar Mazda heeft wel een ander idee voor hen die een stoffen dakje maar niks vinden: dit is de MX-5 RF, oftewel ‘Retractable Fastback’.

Inderdaad, je ziet het goed: dit is een MX-5 met een elektrisch targadak in de stijl van de 911 Targa. Druk je tot een snelheid van 10 km/u op een knopje, dan gaat de achterruit de lucht in en verdwijnt het dak vlotjes achter je rug. En mocht het je iets kunnen schelen: het schijnt dat de bagageruimte er niets onder te lijden heeft.

Ziet er niet gek uit, toch? Net als bij de standaard MX-5 heb je de keuze uit een 1,5- of een 2,0-liter viercilinder met 130 of 160 pk, maar op de RF kun je naast een handgeschakelde zesbak ook kiezen voor een zestraps automaat. Al verklaren wij je dan voor gek. Over het gewicht zegt Mazda niets, maar we gokken dat het fractioneel hoger zal liggen dan de 950 kilo van de cabrio.

Daarnaast zouden we je nog kunnen vertellen over een nieuwe, exclusieve lakkleur die Machine Grey heet en uit drie laklagen bestaat, maar dat kan jou en ons weinig schelen. Kijk eens naar dat dak!

Reacties

Meer van TopGear