Is het een MX-5? Is het een neppe Ferrari 250 GTO? Het antwoord: een beetje van allebei, afgetopt met een vleugje terreinwagen. Officieel heet het bouwsel hierboven overigens Mazda Eunos Roadster. De auto kwam voor het eerst op naam in Japan waar de MX-5 zo wordt genoemd. Nu staat hij in Florida, waar zijn roepnaam Miata zal zijn. Hoe je hem ook wil noemen, deze Mazda MX-5 offroader wordt nu geveild.

De MX-5 stamt uit 1992 en werd vorig jaar naar de Verenigde Staten gehaald. Toen hij naar The States kwam, had hij al de Ferrari-eske koets. Degene die nu de Mazda MX-5 verkoopt, maakte er een offroader van. Dit deed hij natuurlijk door de Mazda hoger op zijn pootjes te zetten, maar ook door offroadbanden, verstralers, verbredingen van de wielkasten, nieuwe spiegels en nieuwe stoelen aan te meten. Daarnaast trok hij de deuren van de auto af, die je er overigens wel bij krijgt als je het hoogst bod hebt.

Specificaties van de Mazda MX-5 offroader

Voorin ligt een 1,6-liter viercilinder die 120 pk en 137 Nm produceert. Het vermogen gaat naar achteren via een handbak met vijf versnellingen. De vreemde MX-5 staat op 15-inch wielen, heeft het stuur aan de rechterkant en heeft volgens de kilometerteller 76.900 kilometer gelopen. Ook handig: aan de buitenkanten van de grille zitten twee sleepogen. Hiermee kun je ‘m via een frame – dat je meekrijgt bij de koop van de auto – koppelen aan een ander voertuig.

Mazda MX-5 offroader

Mocht je wel zin hebben in een Mazda MX-5 offroader met een bijzondere bodykit, dan moet je er snel bij zijn. De veiling loopt op 12 oktober 2023 om 22.30 uur af. Op het moment dat we dit tikken, staat het hoogste bod op 5.800 dollar, wat omgerekend ongeveer 5.500 euro is. Bij Cars & Bids kun je bieden op de bijzondere MX-5.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)