Het boekje voor het kentekenbewijs kan de prullenbak in. Pak je helm, we gaan racen. McLaren introduceert de 570S Sprint, een hardcore uitvoering enkel geschikt voor het circuit.

De 570S Sprint krijgt een betere radiator voor meer koeling en een dikkere splitter om beter op het asfalt te plakken. Natuurlijk ontbreken de rolkooi en de centre-locking lichtgewicht magnesium wielen niet. Oh ja, en een big-ass spoiler achterop. In het midden ligt de 3,8-liter V8 met zeventraps automaat. Het is dezelfde motor als in de straatvariant, maar dan geoptimaliseerd voor circuitgebruik. Of hij daardoor meer racepaarden heeft, wordt niet vermeld.

De McLaren 570S is niet gehomologeerd voor een bepaald kampioenschap. Het is ‘gewoon een weekendracer’. Als je wilt meedoen aan een kampioenschap moet je de McLaren 570S GT4 kopen.

Concurrenten van de 570S Sprint?

De weekendracer neemt het op tegen bijvoorbeeld de Porsche 911 GT3 RS. Die heeft overigens wel gewoon een kenteken. De Cayman GT4 Clubsport komt ook in de buurt, maar zal het niet winnen op het circuit.

De 570S Sprint kost omgerekend ongeveer 192.000 euro en hier komt geen BPM bij, want je mag er toch niet mee de weg op. En dat is relatief goedkoop als je het vergelijkt met McLarens andere racer, de P1 GTR: die kost je 2,5 miljoen euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)