Je zou het niet zeggen als je kijkt naar de racetak van McLaren, maar financieel gaat niet best bij de Britten. Hoewel McLaren Racing actief is in de F1, IndyCar, Extreme E en vanaf volgend jaar ook in Formule E, zit het merk in financieel zwaar weer en moeten ze maatregelen nemen. Eén van die maatregelen is het verkopen van enkele van hun raceklassiekers.

McLaren zou ‘bepaalde technische upgrades’ willen doorvoeren op de nieuwe Artura. Hiervoor is tijd en geld nodig. Het eerste streken ze op door de levering van de auto’s uit te stellen. Nu alleen het geld nog. Dat komt binnen door een kapitaalinjectie van de hoofdaandeelhouder, het Bahreinse investeringsfonds Mumtalakat Holding. Zij hebben nu bijna 60 procent van de aandelen in het merk in handen.

McLaren verkoopt een deel van de unieke raceklassiekers

Mumtalakat pompt 100 miljoen pond (116 miljoen euro) in McLaren in ruil voor een deel van de McLaren Heritage-collectie. Deze verzameling bestaat uit 54 unieke F1- en andere raceauto’s. Welke auto’s nu precies in handen vallen van Mumtalakat is niet duidelijk. Wel weten we dat het voorlopig niet genoeg gaat zijn. En dat weet McLaren ook.

In de afgelopen negen maanden liet de autobouwer een verlies noteren van 247 miljoen dollar (233 miljoen euro), volgens Autonews. Daarom is het verkopen van oude raceauto’s niet genoeg. McLaren is nu in gesprek met investeerders om een fundraiser op te zetten. Daarmee wil het merk nog eens 250 miljoen pond (290 miljoen euro) ophalen. Hiermee moet McLaren zich kunnen klaarmaken voor het elektrische-autotijdperk, zo meldt Sky News. We duimen dat het allemaal genoeg zal zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear