Te laat vertrokken? Toch in de file? Maak je je druk om de verlaging van de maximumsnelheid om stikstof te drukken? Allemaal niet doen. Maak je niet dik. Die paar minuten te laat komen, zijn heel goed voor je gezondheid. Tenminste, als je er niet om gaat lopen stressen. Er is nu wetenschappelijk bewijs dat mensen die te laat komen langer leven. En neem het niet van ons aan, het blijkt uit onderzoek van de Harvard Medical School.

De reden hiervoor is heel simpel: de laatkomers hebben minder stress omdat het ze veelal geen fluit kan interesseren dat ze niet op de minuut precies arriveren. En omdat ze op dagelijkse basis geen stress ervaren over op tijd komen, hebben ze een lagere bloeddruk en leven ze langer. Als je dus het Swahilische Hakuna Matata (betekent zoiets als ‘geen zorgen’, mocht je geen jeugd hebben gehad) als lijfspreuk annexeert, kun je daadwerkelijk langer leven.

Expres te laat komen, werkt niet

Voordat je je bak rucola zonder dressing in de prullenbak gooit, de sportschooleigenaar even écht zegt wat je van z’n zaaltje vindt en ritueel je trainingspak verbrandt omdat je een nieuwe manier hebt gevonden voor een gezond bestaan: zo werkt het dus niet. Voor mensen die vaak op tijd komen, is expres te laat komen juist een stressvolle bezigheid en een laattijdige levensstijl zal ze juist jaren van hun leven kosten. Inderdaad, het leven is niet eerlijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear