Geen zorgen, de hoofdpijn ebt zo weg – het is inderdaad wat lastig te bevatten en te verwerken. Je kijkt naar een Mercedes 450 SLC met een Supra-motor. Uiteraard afkomstig uit het bijzondere land met wonderbaarlijke mensen en verbazingwekkende creaties: Japan. Oh, en die 190E mag er ook best zijn, toch?

In de Mercedes 450 SLC zit de 3,0-liter twinturbo motor van de vierde generatie Toyota Supra (de A80, dus) – de legendarische 2JZ-motor. Deze motor werd superpopulair door een of andere film – de naam weten we niet meer. Dit is het moment om je filmreferenties uit de kast te halen, zoals ‘overnight parts from Japan’.

De tuners plukten de twee turbo’s van de zes-in-lijn en hingen één enkele turbo terug met een nieuwe ECU van Motec. Het resultaat is zo’n 450 pk; de viertrapsbak van Toyota mag het vermogen naar de achterwielen sturen. Of het een beetje rijdt, weten we niet, maar de Bilstein-dempers zullen daar ongetwijfeld bij helpen.

Het rijgedrag is niet het belangrijkste aan deze Mercedes 450 SLC met Supra-motor. Hij ziet er te gek uit en de fantastische motor maakt het een uniek project. Het interieur ziet er na al die jaren nog erg gaaf uit en de 17-inch velgen maken het plaatje compleet. Heiligschennis? Vast, maar maakt het echt uit?

Reacties

 • Aureliodrefs heeft op 19 mei 2019 geschreven:

  Hey a fineoffering
  Are you in?

  Reageer
 • Jo heeft op 18 mei 2019 geschreven:

  Is het mogelijk de naam te weten van deze tuner?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)