Dit is niet de nieuwe Mercedes CLA. Er komt er wel eentje, maar dit is hem niet. Dit is de Mercedes A-Klasse Limousine en hij verschijnt aan het einde van dit jaar in Nederland.

In april onthulde het merk al de Mercedes A-Klasse Limousine met lange wielbasis – omdat de Chinezen dol zijn op beenruimte. Voor de rest van de wereld trimt Mercedes 60 millimeter van de wielbasis.

De wielbasis van 2.729 millimeter die wij krijgen, is identiek aan de hatchback die we al kennen. Alles vanaf de B-stijl naar voren, is gelijk aan de A-klasse zonder bil. De bagageruimte meet 420 liter.

De toegevoegde bilpartij doet wonderen voor de aerodynamica. Mercedes claimt dat het de meest aerodynamische serieproductieauto van dit moment is met een Cw-waarde van 0,22. Bij de hatch is dit 0,25. Ter vergelijking: de Alpine A110 doet 0,31.

De Mercedes A-Klasse Limousine is dankzij zijn sedan-vorm nu een kleine S-klasse te noemen. Noem het in de kroeg een XS-klasse. Je krijgt bijvoorbeeld het dubbelloops scherm op het dashboard en een lading rij-assistenten.

Motoren Mercedes A-Klasse Limousine

De S-klasse voor mensen met parkeervrees komt aanvankelijk met twee motoren: de A 200 krijgt 1,3-liter benzinemotor met 163 pk en 250 Nm. Tap je liever diesel? Ga dan voor de 1,5-liter A 180 d met 116 pk en 260 Nm. Zeg het maar: de Mercedes A-Klasse Limousine of de Audi A3 Limousine?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)