De bombastische Mercedes-AMG C 63 S is, heel begrijpelijk, voor veel toepassingen simpelweg te veel van het goede. Maar je wilt wel geluid, een sportieve setup en genoeg vermogen om als eerste weg te zijn bij het stoplicht. De iets bescheidener, maar nog steeds pijlsnelle Mercedes-AMG C 43 is daarom voor velen de perfecte uitvoering. En als Estate is het misschien wel de verstandigste AMG die je kunt kopen.

Niet zo gek dat de ’43’ de bestverkopende AMG-motorisering is van de C-klasse. Echt zo’n auto waarmee je eigenlijk niets tekortkomt. Hoewel… 23 pk extra zou wel prettig zijn. Dus dat krijgt de Mercedes-AMG C 43 met deze facelift erbij. De 3,0-liter V6 produceert nu 390 pk en 520 Nm. Vanuit stilstand tikt de snelheidsmeter na 4,7 seconden (Estate: 4,8 seconden) de 100 km/u aan. De topsnelheid is gelimiteerd op 250 km/u. De negentraps automaat stuurt het vermogen naar alle wielen, met een lichte voorkeur voor de achterwielen.

De facelift van de Mercedes-AMG C 43 omvat een nieuw grille en aerodynamische verbeteringen aan de voorbumper. Voor en achter krijgt de C-klasse vernieuwde koplampen. Nieuwe zijskirts en wielen completeren de facelift van de zijkant af gezien. Via de boordcomputer kun je nu meer informatie opvragen. Bijvoorbeeld de temperatuur van de transmissie, de g-krachten in de bochten of een stopwatch.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie