Niet-geklutste eieren eten is voortaan geen optie meer. En open je flessen frisdrank voortaan ook maar buiten, want de ultieme boodschappenkar is hier. Met Drift Modus!

Zoals altijd kun je kiezen voor de doorsnee-AMG met 571 pk. Die schiet in 3,6 seconden naar 100 km/u. Dat doet een Ferrari California T ook. En die wil je achterlaten bij het stoplicht. Kies daarom altijd voor de Mercedes-AMG E 63 S. Die heeft tenminste 612 pk en gaat in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Net zo snel als een Aston Martin Vanquish S, om maar even iets onbenulligs te noemen.

Daarmee stoot de Mercedes-AMG E 63 S de Audi RS6 Avant Performance van de troon als snelste stationwagon ter wereld. Als het gaat om acceleratie, tenminste. Zoals haast elke Duitse performance-verhuiswagen zijn beide begrensd op 250 km/u. Bij Audi willen ze de begrenzer er trouwens best voor je afslopen als je een pakketje extra neemt. Dan haalt de RS6 meer dan 300 km/u.

Het vermogen komt uit de bekende 4,0-liter V8. Twee turbo’s zuigen nog harder dan een concert van Miley Cyrus en genereren daarmee 750 of 850 Nm (non-S en S). Het vermogen gaat via een negentrapsautomaat naar alle wielen. Behalve het reservewiel. Nog een reden om de S-versie te nemen, want alleen die heeft Drift Mode.

De Mercedes-AMG E-klasse heeft 640 liter ruimte voor je boodschappen en een achterbank, of 1.820 liter zonder achterbank. Vakkundig je kinderen misselijk maken kan vanaf juni. In april kun je de AMG Estate alvast bestellen. Je hebt dus nog twee maanden om je wederhelft te overtuigen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)