Bij Renntech weten ze best raad met een dikke Benz, zoveel was wel duidelijk met de Mercedes-Benz SLR 722 van vorige maand. Inmiddels heeft het Duitse tuningsbedrijf ook een S600 onder handen genomen, en deze getransformeerd tot een soort tank zonder rupsbanden. Of misschien is een kluis op vier wielen wel een betere vergelijking voor de S600 Guard.
 
Die gepantserde versie van de Mercedes S600 bestond al langer, maar bij Renntech vonden ze dus dat je vanwege het enorme gewicht – en dus de relatief lage snelheid – alsnog kwetsbaar bent voor een aanslag. Of zoals de eigenaar van Renntech, Hartmut Feyhl zegt: ‘Je kunt niet gaan zitten wachten tot de boeven door hun kogels heen zijn’.
 
Om al dat staal fatsoenlijk van zijn plek te krijgen, schroefde Renntech het vermogen van de twaalfcilinder motor op tot maar liefst 640 pk, met een koppel van 775 Nm. En om het gevaarte ook binnen redelijke afstanden tot stilstand te brengen, werd ook het remsysteem aangepast.
 
Nog even over de bepantsering die deze Benz onverwoestbaar zou moeten maken. Die gaat zelfs voorbij aan de strengste normen, zodat je in deze auto veilig bent voor mitrailleurvuur, maar ook handgranaten en raketwerpers. Zou Bin Laden er al een besteld hebben?

Reacties

Meer van TopGear