Dit komt misschien als een kleine shock, maar de Mercedes CLS bestaat al zeventien jaar. De mensen die dit model ooit als gala-auto gebruikten, zijn nu volwaardig functionerende leden van de maatschappij. De auto die het genre coupé-sedan uitvond, is nu zelf oud genoeg om te leren rijden. Toepasselijk genoeg is de Mercedes CLS facelift voorzien van genoeg rij-assistenten, zodat hij het autorijden daadwerkelijk deels kan overnemen.

Een half miljoen CLS’en

Sinds de lancering in 2004 verkocht Mercedes bijna een half miljoen exemplaren. Vooral in China zijn ze gek op de bijzondere carrosserievorm. De Mercedes CLS facelift die je hier ziet, is dus de vernieuwde versie van de derde generatie. De ontwerpers gingen discreet te werk om de CLS net wat frisser te doen ogen. Op het eerste oog is het lastig te zeggen wat er anders is, maar je ziet wel meteen dát er iets vernieuwd is.

Wat is er veranderd aan de Mercedes CLS facelift?

Vanbuiten pakten ze de grille en de bumpers aan. De onderste opening vóór is breder en de horizontale lamellen in de luchthappers voor de wielen zijn verdwenen. De luchthappers krijgen nu een zwarte omlijsting. De Mercedes CLS facelift krijgt het vernieuwde stuur dat via inductie merkt of je het vasthoudt, en er zijn twee nieuwe soorten hout om uit te kiezen voor het interieur.

De CLS 300 d is nieuw

Het grootste deel van het motoraanbod blijft hetzelfde. Nieuw is een viercilinder dieselmotor met een mild-hybridesysteem. De kleine elektromotor voegt 20 pk toe aan de de 265 pk van de 2,0-liter motor. Voor dieselaars is er ook nog de 220 d met 194 pk en de 400 d met 330 pk. Deze hebben geen hybride hulpjes.

De benzinemotoren

Het aanbod van benzinemotoren is ongewijzigd. De instapper is een CLS 350 met 299 pk, dit is een viercilinder. Daarna is er de 450 met vierwielaandrijving, een zes-in-lijn en 367 pk. De hekkensluiter is de Mercedes-AMG CLS 53 met een zes-in-lijn en 435 pk. De laatste twee hebben allebei een mild-hybride systeem. Een AMG CLS 63 komt er niet, want die taak neemt de GT 63 S 4-door op zich.

Wanneer komt de Mercedes CLS facelift?

De vernieuwde CLS verschijnt in juli bij de Europese dealers. De Nederlandse prijzen van de facelift zijn nog niet bekend, maar hou rekening met prijzen boven de 70.000 euro. De goedkoopste versie was voor de facelift de 220 d met een vanafprijs van 74.388 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)