Omdat Mercedes niet helemaal tevreden was met de 626 pk van de SLR McLaren, bracht Das Haus een tijdje geleden al de SLR 722 Edition op de markt. Maar die maakte zijn naam niet volledig waar. Het cijfer vermeldt namelijk niet het motorvermogen, maar is een verwijzing naar het startnummer van de Mercedes 300 SLR die vijfhonderd jaar geleden – in 1955 – de overwinning in de Mille Miglia wegkaapte voor de neuzen van Porsche en Ferrari. Jammer genoeg dus geen 722 pk. Je voelt ‘m al…
 
Die overwinning was een heroïsche prestatie en zeker een jubileummodel waard, maar kennelijk waren er toch wat liefhebbers niet tevreden over het vermogen van die SLR 722 Edition. En dat terwijl de 5,5 liter V8 door Mercedes zelf al was opgeschroefd tot 650 pk. De Duitse tuner RENNtech heeft er nu voor gezorgd dat de auto zijn naam eer aandoet. De badge met het nummer 722 geeft nu dus ook precies het aantal pk’s aan.
 
Om die extra power te vangen, rommelt RENNtech wat met de intercoolers en de luchtinlaat van de SLR. Daardoor wordt de temperatuur van de aangezogen lucht verlaagd, wat blijkbaar zorgt voor een hogere druk in de turbo. Tjonge! Lelijke 20-inch velgen – blijf toch eens van die wielen af! – vormen de enige uiterlijke aanpassing. Over prestaties wordt verder niet gesproken, dus wat hebben we nou aan deze informatie? Troost je met de gedachten dat de standaard versie van de SLR 722 Edition een top heeft van 337 km/u en van 0 naar 200 km/u sprint in 10,2 seconden. Tijd voor een nieuwe match tussen Clarkson, Hammond en May.
 

Reacties