In de tuinen van de Honourable Artillery Company vindt aanstaande woensdag het Londen Concours plaats. Tachtig bijzonder bijzondere auto’s komen twee dagen lang bijeen in Londen. Hieronder staan tien auto’s die kans maken op de best-in-show-prijs.

Ferrari 288 GTO

Waar kunnen we beter beginnen dan bij de iconische Ferrari 288 GTO? Deze hierboven is nummer 22 van de 272 die gebouwd zijn voor de homologatie van de Groep B-series. De cijfertjes? Meer dan 400 pk uit een 2,9-liter twin-turbo V8 uit 1985.

Jaguar SS1

Officieel werd de Jaguar SS1 door de voorganger van Jaguar, de Swallow Sidecar Company, geproduceerd. De SS1 brengt iedereen op het Londen Concours terug naar de jaren ’30. Denk je dat jouw projectauto lang duurt? Deze Jaguar SS1 had acht jaar nodig om in al deze glorie hersteld te worden.

Lamborghini Miura

Echt? Moeten we de Miura nog steeds aan je introduceren? Dit is de grootvader van alle middenmoters en tweezits supercars. Ten ere van het vijftigjarige jubileum van de Italian Job, zullen er niet minder dan zeven verschillende Miura’s op het Londen Concours staan.

Lancia Aurelia B20GT Outlaw

Misschien is dit niets voor de puristen, maar dat maakt deze Aurelia Outlaw bepaald niet minder cool? Het verlaagde dak en race-aanpassingen zijn een eerbetoon aan de auto die in 1951 meedeed aan Le Mans, de Mille Miglia én de Carrera Panamericana.

McLaren F1 XP-5

In de vroege jaren ’90 zijn er vijf prototypes gebouwd van de McLaren F1, voor testen en ontwikkelingen van de toen (en lange tijd daarna) snelste auto in de wereld. Dit was nummer vijf.

Mercedes-Benz SLR 722 Coupé

Oef. Ligt het aan ons of wordt de SLR er met de jaren alleen maar lekkerder op? De SLR op de Londen Concours is de 722-editie uit 2007, gebouwd als hommage aan de grote Stirling Moss (722 was zijn startnummer in de Mille Miglia van 1955, die hij won).

Porsche Carrera 2.7 RS

Nog een auto die gebouwd werd voor homologatiedoeleinden. De Carrera RS ziet er fantastisch en verkeert in geheel originele staat. Check die ducktail.

Porsche 904 GTS

Nog een Porsche. Dit is wel iets anders dan je misschien verwacht. De 904 GTS had een viercilinder motor die zo’n 180 pk leverde. Daarmee veroverde hij de eerste en tweede plek in zijn klasse op Le Mans. De GTS op het Concours heeft eveneens een race-verleden.

Aston Martin DB5

Zou het een echt Brits concours zijn zonder een Aston? De DB5 is een icoon en dit exemplaar verkeert in nieuwstaat. De jury zal er gek op zijn; net als wij.

Ferrari Daytona

Sommige auto’s en kleuren gaan gewoon perfect samen. Deze paarse Daytona is een prachtig voorbeeld. Wat ons betreft zeker een kandidaat voor een Top 3-notering in de jurybeoordeling. Eens? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)