Vooruit, het is weer zo’n ‘drie keer kijken, nog niets zien’-facelift, maar dit is toch echt de nieuwe Mercedes C-klasse.

Dat aan het uiterlijk weinig veranderde, hoeven wij je niet te vertellen; dat zie je zelf ook wel. Of juist niet, dus. De bumpers, grille en koplampen zijn een klein tikje anders en er is de welhaast onvermijdelijk led-verlichting, maar dan heb je de belangrijkste wijzigingen wel zo´n beetje gehad.

Binnenin is er meer veranderd. Andere, mooiere materialen, een nieuw, CLS-achtig ontwerp voor de middenconsole, sportstuurtje – het ziet er allemaal meteen een stuk frisser uit. Daarnaast profiteert de aanstaande C-klasserijder ook van een aantal technische snufjes die op de duurdere Mercedessen al was ingevoerd – internetten kan nu ook in je C. Elk denkbaar elektronisch veiligheidssysteem (en dat zijn er bij Mercedes nogal wat…) is natuurlijk ook leverbaar.

Ander nieuws betreft de motoren; ook hier geldt dat uit dikkere Benzen bekende, nieuwe motoren hun weg naar de C hebben gevonden. We verheugen ons op voorhand al op de 350 BlueEfficiency, die 306 dolenthousiaste paarden koppelt aan een verbruik van een lousy 6,8 liter per 100 kilometer. Overigens worden alle C’s standaard voorzien van start/stoptechnologie, waardoor het verbruik over de hele linie daalt. Details over prijzen en uitrustingen weten we nog niet, maar die zullen ongetwijfeld vlot na de officiele introductie in Detroit (begin januari) bekend worden.

Reacties