Dit is de krachtigste C-klasse ooit. Hij noemt zich Black Series, en hij is wat wij willen.

De techneuten van AMG pakten de 6,2-liter V8 bij zijn kladden en persten er, met behulp van wat vettige SLS-onderdelen zoals gesmeden zuigers en een lichtgewicht krukas, 50 extra pk’s uit. Het totaal komt nu op 517 stuks. Van 0 naar 100 km/u gaat het beest in niet meer dan 4,2 seconden. De top zal wel weer 250 afgeregelde kilometers per uur bedragen, maar kijk niet gek op als de Black de 300 km/u voorbijvliegt in onbegrensde staat.

Ook een nieuw sportonderstel is standaard, net als een sperdifferentieel. De spoorbreedte is vooraan 4 cm groter, achteraan maar liefst 7,9 cm. De remmen kunnen de aarde tot stilstand brengen, en de zeventraps Speedshift-transmissie kent vier verschillende schakelprogramma’s en launch control. Binnenin krijg je zwart leer, alcantara en strakke kuipstoeltjes, maar geen achterbank. Al kun je die wel weer op de optielijst aankruisen, mocht je niets om de gewichtsbesparing geven.

Mocht dit je allemaal nog niet extreem genoeg zijn, dan kun je ook nog kiezen voor een Track Package, met onder andere zeer kleverige Dunlop-banden en een transmissie-oliekoeler, en een Aerodynamics Package. Dat laatste omvat een hoop extra koolstofvezel spoilers en lipjes, plus een instelbare diffuser, lichtgewicht 19-inch velgen en, jaja, een brandblusser.

Neem een donkergrijze en zet voortaan ‘De Verschrikkelijke’ achter je naam.

Reacties