'Nee, natuurlijk is 457 pk niet genoeg!' Dat moet ergens in het recente verleden een hooggeplaatst iemand bij Mercedes kwaad geroepen hebben toen een van de ingenieurs het gore lef had om te stellen dat de C63 AMG geen extra vermogen nodig had. Het gevolg laat zich raden: Mercedes komt met een zogenoemde Edition 507. Met, inderdaad, vijftig hele pk's méér. Als sedan, coupé en estate. Houd je nieren goed vast.

Mercedes zegt dat de Edition 507 mensen zal aanspreken die 'ambitieus zijn en kunnen genieten van technologie uit de topklasse'. Onzin natuurlijk: hij zal mensen aanspreken die grijnzend kunnen genieten van het in luttele seconden volledig oproken van hun achterbanden. Dat moet lukken, met een koppel van 610 Nm (10 meer dan de standaard C63).

Met dank aan wat techniek uit de SLS (gesmede zuigers, een lichtgewicht krukas) kruipt de C63 AMG Edition 507 weer een stukje dichter tegen de volslagen bizarre Black Series aan qua power en prestaties. Van 0 naar 100 km/u gaat hij in 4,2 seconden, en z'n top is begrensd op 280 km/u. Het gemiddelde verbruik wordt opgegeven als zijnde een riante 12,0 l/100 km.

Gelukkig is het niet bij alleen extra voorwaartse kracht gebleven. Ook de remmen zijn verbeterd: je krijgt er nu lichtere composietschijven bij, plus klauwen met zes zuigers vóór en vier achter. Die huizen in unieke 19 inch velgen. De Edition 507 onderscheidt zich verder met de motorkap van de Black Series, glimmend zwarte accenten en een sportief leer-en-alcantara-interieur om ü tegen te zeggen.

Op de autosalon van Genève wordt de C63 AMG Edition 507 aan het publiek gepresenteerd. Bestellen kan vanaf april, enkele maanden later verschijnt het beest op de markt.

Reacties