Je kent onze vrienden aan de overkant van de Noordzee: het kan ze niet hard genoeg gaan. Om die reden komt Mercedes-Benz UK met een speciale uitvoering van de C63 AMG. Die auto, met een kleine 460 pk, was al geen kleintje. Maar het kan altijd extremer.

De speciale C-klasse gaat gebukt onder de naam DR 520 en heeft, inderdaad, 520 pk. Dat is een kwestie van een chipje, want de 6,2-liter grote AMG-motor levert in grote Benzen datzelfde vermogen. Het koppel bereikt een monsterlijke 650 Nm.

Dit alles is goed voor een acceleratie van 0 naar 100 in 4,1 seconden, of 4,2 als je zo nodig een Estate wilt hebben. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 300 km/u.

De DR 520 is verder extraspeciaal gemaakt met titanium velgen en een standaard AMG Performance Pack, wat bestaat uit een beter remsysteem met rode klauwen, een aantal motorupgrades en een koolstofvezel achterspoiler. Je kunt de auto bestellen met een matzwarte of matwitte wrap. In het interieur vinden we veel leer en alcantara met contrasterende stikseltjes.

Er worden slechts twintig exemplaren van de DR 520 gebouwd. Ze zijn net geen 10.000 pond duurder dan de standaard C63, dat komt neer op ruim 12.000 euro. Als je het nog niet begrepen had: de auto komt niet naar de Benelux.

Reacties