Dus Mercedes mikt er een persberichtje uit over de aanstaande introductie van de nieuwe E-klasse, straks in Detroit. En doet er een leuk fotootje bij van een stuk of wat nieuwe E's op een kombaan. Maar hé, is dat niet..? Jawel: het lekkerbekje van het stel: de nieuwe E AMG!

Nu had de nieuwe E-klasse toch al niet te klagen over opzichtigheid, met die enorme koelgaten in de voorspoiler, maar de nieuwe E AMG doet er, middels wat atoomvrij kippengaas op die gaten, die nu met elkaar verbonden zijn voor nog meer zuigkracht, nog een schepje bovenop. Voor de rest heeft hij een miniem spoilertje op het kofferdeksel, bescheiden skirts en lijken de velgen een tandje groter en de banden een tikje laagprofieleriger. Geen al te vreselijke over de top-toestanden dus.

Over de top is natuurlijk weer wel het vermogen: officieel weten we natuurlijk nog van niks, maar ga er rustig vanuit dat die V8 met z'n twee turbo's er minimaal 550 pk uitbrult. Naar verluidt komt er trouwens ook een S-versie, die in alle opzichten nog een paar zetjes erger zal zijn. Ook leuk: wie niet de hele tijd alleen maar burnouts en donuts wil maken, kan de E AMG ook met vierwielaandrijving bestellen. Kost extra, spaart bandjes. Binnenkort meer!

 

Reacties