Nu de stormachtige zuidwester van de Drie Grote Autoshows (Shanghai, New York en natuurlijk de AutoRAI) een beetje is gaan liggen, dwarrelen er een hoop nieuwtjes naar beneden waaraan we nog geen aandacht besteed hebben. Dit is wel een van onze favorieten: de Mercedes E63 AMG krijgt een nieuwe motor.

Deed de middelgrote sedan het voorheen met de 6,2-liter beul die nog niet zo lang geleden in veel AMG’s te vinden was, nu krijgt hij de nieuwe 5,5-liter V8 biturbo toebedeeld. Die motor is niet alleen zuiniger en schoner, maar levert ook meer koppel; en hij schreeuwt er niet minder hard om, zo hebben we al in andere modellen mogen ervaren.

Met het nieuwe blok brengt de E63 525 pk op het asfalt, en een dikke 700 Nm aan koppel. Ga je voor het Performance Pack, dan mag je zelfs opscheppen over 557 pk en 800 Nm. Dit alles is goed voor een sprintje van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden (4,2 met pretpakket) en uiteraard een gelimiteerde top van 250 km/u. Het verbruik blijft – bij een fluwelen gasvoetje – miraculeus steken op 9,8 l/100 km. De uitstootscore van 230 g/km CO2 is eveneens indrukwekkend voor zo’n beest.

Reacties