Waar Mercedes met de nieuwe E-klasse vooral op motorisch gebied een ingetogen positie inneemt, geldt dat totaal niet voor de nieuwe E63 AMG waarvan komende week in New York het doek wordt afgetrokken.
 
Bescheidenheid past niet bij AMG. De bekende 6,3-liter V8 krachtcentrale levert 525 pk en een koppel van 630 Nm. Daarnaast is er het AMG Ride Control onderstel met elektronisch geregelde dempers naast het nodige uiterlijke vertoon.
 
De aandrijving op de achterwielen gaat via de eigen AMG Speedshift zeventraps automaat voorzien van een tussengas- en Racestart functie. De forse sedan ‘vliegt’ in 4,5 seconden naar de 100 km/u en is wederom volgens goed Duits gebruik afgeregeld op 250 km/u. Het is een bijkomstigheid, maar het verbruik is ten opzichte van de vorige generatie met 12% teruggedrongen.
 
Andere specifieke elementen zijn de LED-dagrijverlichting met een afwijkende vorm, grotere remmen, 18 inch AMG wielen, dorpelverbreders, natuurlijk eigen bumpers en een AMG uitlaatsysteem. En wie dat allemaal nog niet ‘schreeuwend’ genoeg vindt, die kan bij AMG in een flinke optielijst winkelen.

Reacties