Schreeuwerig, vierkant en dorstig – alles wat de Mercedes G-klasse wél is, is deze nieuwe Mercedes EQE SUV niet. Bijna alles, want beide modellen zijn wat aan de zware kant én ze komen als AMG. Zoals verwacht komt de EQE SUV qua formaat en prijs net onder de EQS SUV en je mag hem zien als de hoge EQE (zonder SUV-toevoeging).

De Mercedes EQE SUV komt als achterwielaangedreven 350+ en als vierwielaangedreven 350 4Matic en 500 4Matic. De vierwielaandrijvers hebben twee elektromotoren, één per as. De eerste twee hebben 292 pk en de laatste 408 pk. Dan zijn er nog de Mercedes-AMG EQE SUV 43 en 53. Deze hebben respectievelijk 476 en 687 pk.

Actieradius Mercedes EQE SUV

De minst krachtige uitvoering met achterwielaandrijving, de EQE SUV 350, komt het verst met een actieradius van maximaal 590 kilometer. Bij de 350 4Matic gaat daar 40 kilometer van af en bij de 500 nog eens zo’n 10 kilometer. Bij de AMG’s is de actieradius ongeveer 480 kilometer, al red je dat natuurlijk nooit als je hem ook als AMG gebruikt.

De 0-100-tijd van de krachtigste Mercedes-AMG EQE SUV 53 is 3,5 seconden met een topsnelheid van 240 km/u. Dat is als je het AMG Dynamic Plus-pakket neemt. Anders is ie in beide gevallen iets langzamer. De 0-100-tijd van de EQE SUV 43 is 4,3 seconden. De sprinttijden van de andere versies zijn nog niet gecommuniceerd.

Wat is het verschil met de EQS SUV?

Hij is natuurlijk iets kleiner (de wielbasis is met 9 centimeter gekrompen), maar het belangrijkste is dat er bij de EQE SUV geen optie is voor zeven zitplaatsen, wat bij de EQS wel het geval is. In vergelijking met de sedan-EQE mis je zo’n 70 kilometer actieradius door de hogere vorm en het extra gewicht. Wel heb je achterin wat meer hoofdruimte.

Het enorme Hyperscreen dat de Mercedes EQS introduceerde, is optioneel ook te bestellen bij de Mercedes EQE SUV. Hierbij wordt het volledige dashboard (om te zien) één groot scherm. Vink je de optie niet aan, dan krijg je gewoon twee schermen. Andere opties zoals meesturende achterwielen zijn ook te bestellen.

Prijs Mercedes EQE SUV

De prijs van de Mercedes EQE SUV is nog niet bekend. In het geval van de EQS Limousine kost de EQS SUV zo’n 10.000 euro meer. Dat zou betekenen dat je rekening moet houden met een prijs van ruim 80.000 euro voor deze EQE SUV, maar dat horen we vanzelf.

Advertentie

Reacties

 • Robert Jans heeft op 1 november 2022 geschreven:

  De Mercedes EQE 350+ is in NL niet verzekerbaar. Een auto van deze prijsklasse heeft een volgsysteem nodig van klasse 4. Mercedes levert klasse 3. Je kunt na de verkoop, want ze vertellen je daar niets over tijdens de verkoop onderhandelingen, een klasse 4 systeem extern laten inbouwen tegen enkele duizenden Euro’s plus een dag in de werkplaats. Zo’n systeem moet zijn goedgekeurd door een aantal instanties en moet elk jaar gekeurd worden.
  Verzekeringen die 3 jaar de aanschafprijs beloven zijn ook gelimiteerd in de maximum teruggave; bijv. de ANWB geeft een maximum van €75k. Anderen garanderen niet meer dan €100k. Dus opgelet! Ik noem het onverzekerbaar.

  Reageer
 • Erik heeft op 18 oktober 2022 geschreven:

  Ik snap de prijs even niet. De EQS 450+ Luxery line kost € 126.000 terwijl de EQS SUV 450+ Luxery line kost € 120.000. Dit is dus € 6000 mindser ipv € 10000 meer!

  Ik zou dus verwachten dat de EQE SUV zo’n € 80.000 kost. Waar zit mijn fout?

  Reageer
 • Conclusie heeft op 17 oktober 2022 geschreven:

  Mercedes heeft alles wat Tesla maakt inmiddels volledig overbodig gemaakt omdat ze (véééél) betere elektrische auto’s maken tegen een lagere prijs.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie