De Brabus 850, een vorig model G-klasse met 800 pk en 1.450 Nm, is een herinnering dat de grens tussen genialiteit en waanzin flinterdun is. Als het op de nieuwe Mercedes G-klasse aankomt, hebben we dan ook hoge verwachtingen van Brabus, zeker aangezien de nieuweling een onderstel heeft dat iets met het vermogen kan.

Zo ver is het nog niet. Brabus begint rustig met de Mercedes G 500. Een beetje opwarmen, om het zo maar te zeggen. Ze verhogen het vermogen van de 4,0-liter V8 naar 500 pk (+68) en het koppel naar 710 Nm (+100). Dit schrapt 0,2 seconden van de 0-naar-100-tijd, waardoor deze nu 5,7 seconden bedraagt. Brabus is hiermee, voor zover wij weten, de eerste tuner die zich waagt aan de nieuwe G-klasse.

De Mercedes G 500 van Brabus oogt anders

De meeste moeite stak Brabus in het uiterlijk van de G-klasse. In de catalogus voor de G 500 staan 23-inch Monoblock-velgen, een toch best grote achtervleugel, een lading led-strips, twee enorme bulten op de motorkap, koolstofvezel opplak-dingetjes en een boel accessoires voor het interieur. Nu is het wachten wat Brabus met de Mercedes-AMG G 63 gaat uitspoken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)