Ken je Lorinser nog? Zij bieden oude militaire G-klasses uit Zwitserland aan voor eens schappelijk bedrag. Of als je budget meer toelaat, bouwen ze hem weer als nieuw in een kleur – of kleuren – naar keuze. Het bedrijf breidt het aanbod nu uit met een Mercedes G-klasse-camper. Jazeker, jij kunt nu overnachten in een gepensioneerd militair voertuig. Naast Lorinser mogen slechts 45 andere bedrijven in Duitsland ‘Mercedes-Classic Partner’ op de gevel van hun gebouw hangen, dus het is niet zomaar een tuner in een achterafstraatje.

Alle voertuigen zijn voorzien van een 2,3-liter viercilinder benzinemotor met automaat. De kilometerstanden lopen uiteen van 45.000 tot 202.000 kilometer en de G-klasses zijn er al vanaf 15.200 euro. De teller gaat lopen wanneer Lorinser de eerste ratel op de auto zet. Deze groene camper kost je namelijk 69.000 euro zonder belastingen. Een hoop gel voor een ‘Puch G’ uit 1993, maar vergeet niet dat deze auto eigenlijk volledig nieuw is.

Op het opgefriste onderstel monteert Lorinser een groene body met daarin nieuwe stoelen, een uitklapbaar bed, een verwarming, een magnetron, een basale keuken inclusief gootsteen en een paar stroombronnen. De Mercedes G-klasse-camper van Lorinser biedt meer hoofdruimte achterin dan een appartementje in Amsterdam. Plus: er is een buitendouche. De zonnepanelen op het dak dragen bij aan je voornemen om zelfvoorzienend te worden. De landkaart van kartograaf Petrus Bertius op de woonruimte is een toffe toevoeging.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)