Even een nieuwtje uit de categorie ‘wtf?!!1!’: Mercedes komt met een G65 AMG. Schijnt het. De G is inmiddels alweer zo’n drie ziljoen jaar oud, en zal mogelijk niet al te lang meer in productie blijven. Dus waarom nu niet nog even keihard knallen? Ons idee.

We zullen even uitleggen wat er gebeurt wanneer deze auto er echt komt. De 6,0-liter biturbo twaalfcilinder uit de S65 AMG zal in dat geval zijn weg onder de vierkante motorkap van de G-Wagen vinden. En al zijn 612 pk’s met hem. Het gevolg is dan ongeveer te vergelijken met een tuinhuisje met raketaandrijving. 2.500 kilo aan G-klasse zal vanuit stilstand ruim onder de 5 seconden de 100 km/u kunnen aantikken. De tussenacceleraties zullen de grenzen van de natuurwetten opzoeken. De draaikolk in de benzinetank zal tsunamikrachten aannemen.

Kortom: gekker dan de G65 AMG zal het niet snel worden. Gaat ie in productie, dan zal de oplage beperkt zijn en de prijs hoog. Écht hoog. Een G55 AMG moet in Nederland al ruim 220.000 euro kosten, dus bereid je maar vast voor.

Reacties