Zelden tot nooit zien we ‘m op de Nederlands/Belgische wegen: de Mercedes GL. Het is een auto die simpelweg over alles heen walst wat wij fatsoenlijk vinden. Qua formaat, verbruik, uitstraling – noem maar op. Dat maakt ‘m zo ontzettend geschikt voor de Amerikaanse markt.

Zodoende onthult Mercedes op de New York Auto Show de faceliftversie van de GL: even groot, even luxe, maar wel iets lichter door gebruik van aluminium onderdelen. Ook oogt het front net even wat frisser, en is de achterkant opnieuw getekend door iemand die ‘ook van die brede achterlichten met streepjes erin’ wilde. Het interieur is een en al weelderig leer en hout, en uiteraard voorzien van zeven volwaardige zitplaatsen.

Op het gebied van motoren laat Mercedes nog niet al te veel los, al weten we wel met zekerheid te melden dat er enkel V6- en V8-motoren (met turbo’s) geleverd zullen worden – een viercilinder BlueTec’je leek ze in deze grote jongen toch niet zo’n goed idee. Reken dus sowieso op de bekende 350 CDI- en 500-versies, altijd uitgerust met 4Matic-vierwielaandrijving en een zeventraps automaat.

Reacties