De Mercedes McLaren SLR is een auto die goed is zoals hij uit de fabriek komt. We hebben het toch al niet zo op tuningkits en grote wielen, maar van een McLaren SLR moet je eigenlijk gewoon afblijven.

Dat purisme zal de tuners van Project Kahn waarschijnlijk weinig interesseren. En dus kreeg de grote zilveren pijl inderdaad die grotere wielen – 20 inch voor en 21 inch achter –een volledig met leer aangekleed interieur en een ander uitlaatsysteem. Verder werd de wielophanging verlaagd, terwijl het motorvermogen werd opgekrikt tot een krankzinnige 677 pk. Afgezien van de verlaging hebben de heren de carrosserie verder gelukkig ongemoeid gelaten.

We plaatsen echter een klein vraagteken bij die velgen. Bij de standaard SLR hebben deze een functie. Met hun specifieke vorm zorgen ze er namelijk dat de warmte van de 5,4 liter V8 snel kan worden afgevoerd. Dat kon dus nog wel eens een beetje warm worden aan de voorkant.

Helaas weten we niets over alle smaakvolle extra’s die Project Kahn – was dat trouwens niet de doelman van Bayern München ?– heeft toegevoegd, reken maar op een stevige toeslag op de prijs van ruim zes ton voor de standaard McLaren SLR.

Reacties