Dat de Mercedes R-klasse geen succesnummer is, weet bijna iedereen. Inmiddels geeft ook Mercedes schoorvoetend toe dat de auto niet aan de verwachtingen heeft voldaan.

Vooraf hadden de Duitsers natuurlijk grote plannen met het model dat een combinatie is van een compacte SUV en een MPV. Maar blijkbaar kunnen klanten niet uit de voeten met een auto die op twee gedachten hinkt. Oorspronkelijk was gerekend op een totale jaarproductie van 50.000 stuks, maar daar is de R-klasse niet eens bij in de buurt gekomen. Vooral in de Verenigde Staten vallen de verkopen zwaar tegen. Zelfs met een forse prijsverlaging en toevoeging van een derde zitrij raken dealers de R-klasse aan de straatstenen niet kwijt.

Daarom bezint Mercedes zich op maatregelen. Er wordt intern al gesproken over een opvolger. Dat zou een rechtstreekse opvolger kunnen zijn, maar iets totaal anders behoort ook tot de mogelijkheden. Mercedes is er nog altijd van overtuigd dat deze niche in de markt mogelijkheden biedt, maar zullen niet meer over één nacht ijs gaan om zomaar met wat nieuws te komen.

Advertentie

Reacties

Advertentie