Je moet het ze wel nageven bij Mercedes: ze geven niet op. In 2006 kwamen ze met de belachelijke R-klasse en het was direct een doorslaande verkoopflop. In plaats van de MPV mee te nemen achter het schuurtje voor een snel en ongenadig einde, bleven ze stug achter hun idee staan. In 2010 poogden ze nog een facelift, maar ook dat mocht niet baten. De ultieme belichaming van het potje blufpoker was de Mercedes R 63 AMG. Destijds waarschijnlijk de minst geliefde AMG ooit gebouwd, maar inmiddels door zijn monsterlijke voorkomen en zijn zwarte geschiedenis een van de tofste AMG’s voor je collectie.

De verkoper van deze Mercedes R 63 AMG trekt de toewijding aan de ‘Multipla van Mercedes’ feilloos door. Hij pompte bijna 60.000 euro in zijn AMG om het vermogen te verhogen naar 700 pk. Tuner Weistec schroefde een supercharger op de 6,2-liter V8 en monteerde stevigere kopbouten en klepstoters van de Mercedes SLS. Het vermogen gaat naar alle wielen via een zeventraps automaat. De eigenaar knoopte er 21-inch Monoblock-velgen onder met daarin remmen van Brembo om de look af te maken. Het interieur is bekleed met zwart leer en alle zes de zitplaatsen zijn aanwezig.

De Mercedes R 63 AMG met 700 pk staat in Californië te wachten op het hoogste bod. Bieden kan op Bring a Trailer. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op omgerekend zo’n 34.000 euro. In Nederland is de Mercedes R 63 AMG lastig te vinden. Dat er in totaal slechts zo’n 200 stuks zijn gebouwd, zal daar iets mee te maken hebben. Een Europese zoektocht komt uit in Zwitserland, waar drie exemplaren te koop staan voor tussen de 16.000 en 20.000 euro. Dan moet je zelf nog even Monoblock-velgen en een supercharger scoren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)