Wie op deze wereld nog geïnteresseerd is in de facelift van de Mercedes S-klasse AMG, die hoeft niet tot de presentatie op de autoshow van Sjanghai te wachten, de auto staat op de Duitse site van het merk al gewoon in de configurator.
 
Daarbij is overigens nog alleen te kiezen voor de 525 pk leverende 6,2-liter V8 die met zijn koppel van 630 Nm voldoende in z’n mars heeft. De auto heet dan zoals vertrouwd S 63 AMG. Maar het kan altijd nog gekker met de S 65 AMG met daarin uiteraard de 6-liter V12 met twee turbo’s.
 
De door AMG aangepakte 7G-Tronic automaat die in de S 63 AMG ligt, kan niet met het koppel van 1000 Nm van de V12 over weg. Daarom moeten kopers het met de ‘oudere’ vijftraps bak doen. Reken op prijzen vanaf een ruime twee ton!
 
De AMG-versie van de vernieuwde S-klasse draagt dezelfde kenmerken als de meer bedaarde varianten. Andere grille, gewijzigde koplampen, LED-dagrijverlichting… en daarnaast een specifieke voorbumper met grotere luchtinlaat, AMG wielen, geprononceerde uitlaten etc.

Reacties