In de Mercedes S-klasse debuteerde een van de meest iconische interieurs van de afgelopen tien jaar. Twee flinke schermen, die optisch in elkaar leken door te lopen, vervingen de tellers en een los navigatiesysteem. Het idee sijpelde door het hele gamma en zelfs de A-klasse kreeg een vleugje S-klasse. Over het algemeen worden de interieurs van Mercedes als één van de mooiste van dit moment beschouwd. Maar zelfs als niemand iets te klagen heeft, moet je als trendzetter de volgende stap durven te zetten.

Daarom dumpt de Mercedes S-klasse bij de volgende generatie (de W223) het doorlopende scherm. De volgende generatie van de grote sedan werd al wat keren op de weg gespot, en nu lekt er zelfs een video van het interieur. We gokken dat iemand iets uit te leggen heeft bij Daimler. De video laat een groot, los scherm zien op de middenconsole. Het scherm is verticaal geplaatst, net zoals bij Volvo, Tesla en Renault.

Het stuur heeft links en rechts twee slanke spaken vol knoppen. Achter het stuur toont een ander scherm de tellers, en daar weer achter zien we een grote opening in het dashboard. Hierin schuilt mogelijk een projector die van (een deel van) de voorruit een augmented reality-scherm maakt.

Bekijk de video en foto’s van de Mercedes S-klasse W223 hieronder. Op de afbeelding hierboven zie je de huidige AMG S 65 met V12.

Video van S-klasse-interieur

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CocheSpias (@cochespias) on

Foto’s van gecamoufleerde S-klasse

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CocheSpias (@cochespias) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)