Volgende maand maakt hij in Detroit zijn debuut, maar daar heeft Mercedes-Benz niet op willen wachten. En dus worden we vlak voor kerst verwend met plaatjes van de nieuwe SLK.

De vorige twee generaties van de SLK hadden altijd het imago van een enigszins truttige vrouwenauto. Hoewel we hier in feite te maken hebben met een modeljaarwijziging, is dat met de nieuwe duidelijk anders. Met een nieuwe voorbumer en lager geplaatste luchtinlaten oogt het front in ieder geval een stuk scherper. Ook aan de achterkant heeft Mercedes flink geschaafd, wat te zien is aan andere achterlichtunits en een eveneens gewijzigde bumper.

Kijkend naar het interieur valt op dat de SLK voor modeljaar 2008 andere stoelen heeft gekregen en een verbeterd entertainmentsysteem  met functies voor Bluetooth en iPod. Ook zijn opties toegevoegd zoals nappa leder en fineer van wortelnotenhout.

Belangrijk is ook dat Mercedes met de nieuwe SLK laat zien dat sportieve auto’s ook met de huidige CO2-problematiek nog altijd toekomst hebben. De SLK 200, SLK 350 en de SLK 55 AMG kunnen alle beschikken over meer vermogen, maar het brandstofverbruik en emissies liggen beduidend lager dan bij het vorige model. Vooral de vier- en zescilinders zijn aanmerkelijk efficiënter geworden, met bijvoorbeeld een 13 procent lagere emissie voor de SLK 200.

Een handgeschakelde zesbak is standaard, terwijl de SLK 55 AMG als topmodel kan beschikken over een zeventraps automaat. Het vermogen van deze uitvoering blijft onveranderd op 360 pk, met een koppel van 510 Nm. De nieuwe SLK wordt rond mei bij de dealers verwacht.

Reacties