Stoppen op een hoogtepunt, dat kan Mercedes zich veroorloven met de SLR McLaren waarvan de spectaculaire Stirling Moss versie de kroon op een carrière vormt. De 650 pk V8 zorgt voor een sprint naar 100 in 3,5 seconden en een top van 350 km/u. Feit: het is de snelste open productiewagen.
 
Dat de naam Stirling Moss aan deze bijzondere uitvoering wordt gekoppeld is niet vreemd, in de jaren vijftig haalde hij zege na zege met de Mercedes SLR-sportwagens. Van deze peperdure limited edition zullen er 75 exemplaren worden gemaakt. De productie start in juni, terwijl de laatste ‘gewone’ SLR in mei de fabriek verlaat.
 
De auto heeft geen ruiten en geen dak en daardoor lijkt het alsof de motorkap tot aan het interieur doorloopt. Om het interieur te beschermen worden twee tonneaucovers geleverd, afdekplaten net als de carrosserie van koolstofvezel. De aërodynamische eigenschappen zijn verder verbeterd met een volledig vlakke bodemplaat en grotere diffuser.
 
O ja, niet geheel onbelangrijk. Wie interesse heeft in één van de 75 exemplaren moet nu al een SLR in bezit hebben. Anders maak je geen kans.

Reacties