De Duitse tuner Lorinser heeft natuurlijk nog helemaal geen Mercedes SLS in huis om die kersverse nieuweling al naar eigen inzicht aan te passen. Maar op papier mijmeren de ontwerpers al over het model.
 
Beide schetsen trekken de SLS meer naar het verleden. Lorinser is er zelf van overtuigd dat als midden jaren vijftig carbonfiber als materiaal bekend was geweest, dat dan de 300 SL Gullwing daarvan zou zijn gemaakt.
 
Daarom laat Lorinser bij een van de ontwerpen carbon contrasteren met de rode lak van de aluminium carrosserie. Uiteraard zijn de wijzigingen té ingrijpend, zodat de ster wordt vervangen door de Lorinser badge.
 
Het tweede ontwerp doet nog meer terugdenken aan de oorspronkelijk 300 SL met een sobere grille wel met Mercedes-logo, twee domes op de motorkap, specifieke skirts en dubbele luchtroosters in de voorspatborden. De voorbumper is in beide gevallen aangepast en de typische randen boven de wielen, zoals bekend van de 300 SL, zijn in moderne vorm teruggekeerd.
 
Eigenlijk heeft Lorinser van de nieuwe SLS AMG een retro-auto gemaakt en dat is nu juist wat Mercedes niet zover wilde doorvoeren.

Reacties