Geloof het of niet, dit is een gloednieuwe Mercedes SLS AMG. AMG pakte letterlijk de allerlaatste carrosserie uit de loods in Affalterbach om deze GT3-raceauto te bouwen. De gelegenheid is de verjaardag van het Rode Varkentje. In 1971 won de loeizware Mercedes 300 SL de 24 Uur van Spa. Uiteraard draagt de nieuwe SLS hetzelfde jasje.

Specificaties van de nieuwe Mercedes SLS AMG

De nieuwe Mercedes SLS AMG is in de basis de GT3-raceauto van wat jaren geleden, maar dan zonder restricties. De met de hand gebouwde 6,2-liter V8 produceert 650 pk zonder de hulp van turbo’s. Het interieur is zo kaal als je mag verwachten van een raceauto, op wat ‘’50 Years Legend of Spa’-badges na.

Ook bouwde Mercedes twee GT3’s op basis van de Mercedes-AMG GT. De ene is van bouwjaar 2016 en de andere is net een jaartje oud. De drie auto’s gebruiken allemaal dezelfde 6,2-liter V8 met identiek vermogen. Helaas mag geen van de auto’s de straat op. Ook is er momenteel geen raceklasse voor de SLS.

Wat kosten ze?

De drie speciale biggetjes zijn allemaal te koop. De SLS is de duurste met een prijskaartje van 650.000 euro. De GT3 met bouwjaar 2016 kost 500.000 euro en de nieuwere kost 575.000 euro. Maar wil je de drie echt uit elkaar halen als een harteloos monster? Nee, beter koop je ze gewoon alledrie. Benieuwd naar het achtergrondverhaal? Lees hier meer over de Mercedes 300 SEL met de bijnaam ‘het Rode Varkentje’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear