'Mercedes stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren'

Hebben ze er zo de pest in na het probleemkind met de naam AMG One?

Foto('s): DaimlerMercedes-AMG GT R Roadster (2019) motor
Foto('s): DaimlerMercedes-AMG C43 4MATIC Limousine
Foto('s): DaimlerMercedes-AMG GLC 43 Coupe motor
Foto('s): DaimlerMercedes-AMG A 35 Limousine
Foto('s): Daimler AGMercedes-AMG GLE 53
Foto('s): Daimler AGMercedes-AMG E 53 4Matic+ Coupe
Mercedes-AMG GT R Roadster (2019) motor
Mercedes-AMG C43 4MATIC Limousine
Mercedes-AMG GLC 43 Coupe motor
Mercedes-AMG A 35 Limousine
Mercedes-AMG GLE 53
Mercedes-AMG E 53 4Matic+ Coupe

Het merk dat in 1879 de allereerste benzineauto op de weg zette, gaat stoppen met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren. Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, gaat zich toeleggen op batterijen en elektromotoren. De huidige generatie verbrandingsmotoren zal uiteraard nog even blijven bestaan.

Mercedes rolt op dit moment een nieuwe generatie verbrandingsmotoren uit, zoals een nieuwe zes-in-lijn benzinemotor. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport is de kans groot dat dit direct ook de laatste generatie verbrandingsmotoren is. Het merk stuwt het budget liever richting elektrospul, zo vertelt ontwikkelingsbaas Markus Schäfer.

Hij zegt dat er geen nieuwe ontwikkelingsplannen zijn voor verbrandingsmotoren. Hij wil niet uitsluiten dat er in de toekomst geen nieuwe plannen zullen komen, maar het kan ook zomaar zo zijn dat de plannen er nooit meer gaan komen. Hoe lang de huidige generatie mee moet gaan, is ook niet bekend. Voorlopig kun je gewoon nog een conventionele Mercedes bestellen.

De aankondiging komt net nadat Mercedes een lading plug-in hybrides ontwikkelde. Zo is er nu een E-klasse met een dieselmotor en een plug-in hybride-aandrijflijn en ook de kleine A-klasse is een stekkerhybride geworden. Tegelijkertijd gaan er ook geruchten dat Maybach nog een keer terugkomt met een V12-motor in de enorme GLS.  Bijzondere tijden.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken