Het Chinese SAIC is sinds enige tijd eigenaar van het Britse MG, waarmee ze meteen een hele berg automobiele historie in hun mik hebben gekregen. Iets waar Chinese automerken normaal gezien behoorlijk gebrek aan hebben. Van gekkigheid weten ze dan ook niet wat ze ermee moeten: deze MG Icon Concept, die in Peking wordt gepresenteerd, is volgens hen niet zozeer een Nissan Juke-achtige crossover. Nee, hij is eerst en vooral geïnspireerd op de klassieke MGB GT.

Je weet wel, dat kleine, lage coupé’tje dat niets, maar dan ook helemaal NIETS te maken heeft met het plompe apparaat dat je op deze foto’s ziet.

Toegegeven: de Icon heeft inderdaad een achterklep met een groot glazen oppervlak. En de manier waarop ze geprobeerd hebben om die dagrijverlichting de vorm van de chromen bumperstoters van de MGB mee te geven, verdient best een beetje waardering. Maar verder gaan we gewoon vergeten dat ze deze vergelijking gemaakt hebben, voordat het behang van onze kantoormuren glibbert door de stoom uit onze oren.

Goed, de Icon dus. Die staat op hetzelfde platform als twee andere auto’s die we hier niet kennen, de Roewe 350 en de MG5. Hij wordt aangedreven door een door SAIC zelf ontwikkeld 1,5-liter turbo-viercilindertje. Hij heeft twee tegengesteld openende achterdeuren en vier losse stoelen, waarbij de achterste twee in de vloer zijn weg te klappen. Wil je meer weten? Verhuis maar naar China. Of naar het Verenigd Koninkrijk. Daar komt ie over een jaar of twee à drie op de markt, schijnt het.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie