Nieuws onder de noemer ‘kon je op wachten’. Een paar weken terug verklapte een aantal Britse autodealers dat er een extra hete MG 4 zat aan te komen. De naam zou de MG 4 XPower zijn met een 0-100-tijd van 3,8 seconden, 435 pk en een prijskaartje van 36.496 pond (ongeveer 42.500 euro). Die cijfertjes blijken te kloppen. Vandaag maakt MG de MG 4 XPower officieel bekend.

De MG 4 XPower is de krachtigste auto van merk ooit. De motor op de achteras heeft iets meer power dan die vooraan. Het bedrijf zegt ook dat de auto ‘hyper hatch rivaliserende performance’ brengt. En ze zitten er niet naast. Naast vierwielaandrijving heeft de auto ook launchcontrol om naar de 0-100-tijd van minder dan 4 seconden te komen.

Dankzij een systeem dat ‘Dynamic Cornering Control’ heet, zou de XPower goed bochtjes om moeten gaan. Er is een elektronisch sperdifferentieel en torque vectoring op alle wielen. Ook is er een nieuwe ophanging met veren en dempers die 25 procent stijver zijn dan de standaard MG 4. Er zijn nieuwe anti-rollsbars en betere remmen die opnieuw ingesteld zijn voor regeneratief remmen.

Prijs van de MG 4 XPower

Best een dikke uitrusting voor een hatchback, toch? Ondanks al die spulletjes begint de vraagprijs in het Verenigd Koninkrijk bij 36.495 pond (nog steeds ongeveer 42.500 euro). We hebben de Nederlandse importeur van MG gevraagd of de XPower ook naar hier komt en wat hij gaat kosten. Zodra we het antwoord hebben, updaten we dit bericht.

We kunnen uiteraard wel een inschatting maken. In het VK heten de uitvoeringen ‘SE’, ‘SE Long Range’ en ‘Throphy Long Range’. Die laatste is het topmodel. Daar betaal je omgerekend ongeveer 38.000 euro voor in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is de XPower dus zo’n 5.500 euro duurder in het VK dan de Throphy Long Range.

Ons topmodel is de Luxury en die kost hier 37.785 euro. Dat zou dus betekenen dat de prijs van de XPower in Nederland ongeveer uit moet komen op 43.285 euro. Maar pin ons er niet op vast. Waar je wel zeker van kan zijn, is dat dat de XPower te bestellen is in een nieuwe versie van de kleur ‘Racing Green’. Dat kunnen de fans van het oude MG vast appreciëren.

Advertentie

Reacties

 • Wat is hyper? heeft op 5 juli 2023 geschreven:

  Hyperlelijk?
  Hyperonbetrouwbaar?
  Hyperfout om in een auto uit China te rijden?
  Hyperslecht weggedrag?

  Het wordt niet echt duidelijk in dit artikel.

  • Piotr heeft op 5 juli 2023 geschreven:

   Suggestie als aanvulling:
   Hiermee kan je hyperveel spioneren omdat de Chinese geheime dienst alles uitleest inclusief camera en GPS.
   Hiermee kan je hyperveel Oeigoeren heel snel naar het concentratiekamo vervoeren. Vinden ze bij de communistische partij ook hyperfijn.

   Reageer
  Reageer
 • Henk heeft op 5 juli 2023 geschreven:

  Fijn dat ie zo snel is want dan hoef je er minder lang naar te kijken. Wat. Is. Die. Lelijk.

  Reageer
 • Doe maar niet heeft op 5 juli 2023 geschreven:

  Hoeveel geld krijgen jullie betaald om deze Chinese troep te promoten?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie