Spreekwoordelijk gezien klinkt remmen als de meest voor de hand liggende keuze als je een flitser ziet staan. Letterlijk het meest voor de hand liggend is je vinger gebruiken. Daar koos deze Duitse bestuurder voor en dat komt hem nu duur te staan.

De Duitse politie plaatste de flitsfoto op Facebook waarop duidelijk is te zien dat de bestuurder zijn langste vinger laat zien. De flitsboete was voor 10 km/u te hard en zou hem maar 20 piek hebben gekost. De rechtbank in Duitsland oordeelde echter dat het hier gaat om een belediging van een ambtenaar in functie en de boete werd opgehoogd naar 1.200 euro.

De man had geen spijt van de middelvinger op de flitsfoto

We vermoeden overigens dat de bestuurder met opzet langs de flitser reed met zijn middelvinger omhoog. Misschien om een foto te scoren of omdat hij boos was op de politie, dat weten we niet. ‘De man toonde geen spijt, noch bood hij enige verontschuldiging aan’, meldt de politie.

Bij het bericht zegt de politie: ‘We flitsen niet om mensen af ​​te zetten, maar om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarom staan we naast wegen waarvan bekend is dat ze worden gebruikt voor snelheidsovertredingen of waar gevaarlijke situaties zijn. We zijn in de buurt van scholen en kleuterscholen en waar de bewoners ons willen hebben omdat ze ons vertellen over hardrijders. We doen dit voor de veiligheid van alle weggebruikers – maar we laten ons niet beledigen.’

Reacties

  • Chris heeft op 28 juli 2022 geschreven:

    Geweldig!!

    Zo leer je, wellicht, het “ikke, ikke, ikke” gedrag af.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear