Eerder dit jaar verleidde het Amerikaanse Mil-Spec je al om je biezen te pakken en om naar Amerika te verhuizen met hun omgebouwde Ford F-150. Ze wisselden de V6 met een 5,0-liter V8 met ruim 500 pk. Om het nu nog aantrekkelijker te maken, monteren ze een supercharger op de achtcilinder voor een vermogen van 685 pk en een koppel van 840 Nm. Dat is meer dan een Ferrari 488 GTB.

De speciale Baja-wielkasten voegen bijna 18 centimeter breedte toe en de dempers bieden 30 centimeter meer bodemvrijheid. De koplampen voor en achter zijn ook nieuw. En alsof dat niet genoeg is, kun je nog een peloton aan spotjes op de voorbumper en op het dak laten monteren. En die velgen, die mogen er ook best zijn.

Een Mil-Spec Ford F-150 met V8 kost omgerekend 75.000 euro, de Baja-dempers en het Baja-uiterlijk zijn nog eens 12.000 euro. De kosten van het extra vermogen van de supercharger, die komen daar nog bovenop. Gaat al snel richting de 100.000 euro, lijkt ons. En dat is nog exclusief de Nederlandse belastingen of het vervoer hiernaartoe.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)