Als je dol bent op gemodificeerde Hummers met een flink prijskaartje (en laten we eerlijk zijn: wie niet?), dan ben je bekend met Mil-Spec. Het bedrijf doet met het legervoertuig wat Singer met Porsches doet. Nu verleggen ze hun grenzen en komen ze met de Mil-Spec Ford F-150. We horen je denken: als je een ruige F-150 wilt, waarom koop je dan niet gewoon een Raptor? Nou, de Raptor komt uitsluitend met een V6, de Mil-Spec komt met een atmosferische 5,0-liter V8 met ruim 500 pk. (Daarvoor kun je overigens ook bij Hennessey terecht.)

Of doe het omdat de Mil-Spec Ford F-150 wordt aangeprezen met leuzen als: ‘Breng de ruigheid met een nieuwe lijn van speciale high-performance supertrucks, gemaakt om te veroveren.’ Of: ‘Voor enthousiastelingen die de weg willen domineren, en alles daar voorbij.’ Inderdaad, in het Engels klinkt het stoerder. De prijs? 85.000 dollar, zonder Nederlandse belastingen natuurlijk. Daar krijg je speciale Baja-dempers voor met 30 centimeter veerweg. Ook is de Mil-Spec Ford F-150 bijna 18 centimeter breder dan een Raptor.

Andere onderdelen op de Mil-Spec Ford F-150

Mil-Spec monteert nieuwe elektrische stuurbekrachtiging en een stuur met magnesium schakelflippers en mooie nieuwe stiksels. Aan de buitenkant zie je twee lichtbalken. Wij zijn gek op lichtbalken. En dan de wielen, en de stalen voor- en achterbumpers, die Mil-Spec ‘verrukkelijke brute upgrades’ noemt. De leverbare kleuren zijn zwart, wit en twee soorten grijs. Voor 8.600 dollar leveren ze het dakrek en het reservewiel op een speciale drager – wat eigenlijk en verplichte upgrade is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)